Vrijwilliger RMH Utrecht

In mei 2017 deed een collega-massagetherapeut van Holos een oproep om het team van vrijwilligers masseurs/massagetherapeuten in het Ronald MC Donald Huis Utrecht(RMHU) te komen aansterken. Ik voelde me persoonlijk opgeroepen en gaf me meteen op. Nu ruim 1,5 jaar werk ik samen met 7 andere prachtige collega's met heel veel plezier. Ieder met zijn eigen reden en allemaal recht uit ons hart.

Enige maanden geleden ben ik gevraagd mijn verhaal te doen in het RMH blad van december 2019. Wat voor mij natuurlijk een eer was. Hieronder het resultaat.

https://www.kinderfonds.nl/…/liefde-en-steun-redden-het-lev… 

Liefde en steun redden het leven van mijn broer

Sharella’s broer was opgegeven als puber, maar overleefde. Haar vriendin Geraldine verloor haar zoon en werkt nu in Huis Curaçao. “Als massagevrijwilliger steun ik haar en doe ik iets terug voor de hulp die wij kregen toen mijn broer ziek was.”
 


Geraldine en Sharella waren jarenlang goede vriendinnen op Curaçao en kwamen samen naar Nederland om verder te studeren. Na haar studie ging Geraldine terug en verloren ze elkaar uit het oog. Tot Sharella op Facebook las dat Geraldines zoon Justin overleden was aan kanker. “Dat raakte mij. Justin was jarenlang ziek en ik wist het niet. Het maakte veel indruk op mij hoeveel steun Geraldine had gekregen van de Curaçaose gemeenschap. Ik hoorde dat ze in verschillende Huizen had gelogeerd en nu in Huis Curaçao werkt. Toen een collega-massagetherapeut van Holos vrijwilligers vroeg om gasten in Huis Utrecht te masseren, bedacht ik mij geen moment. Dit is mijn manier om Geraldine alsnog te steunen.”

Iets terugdoen


‘Waarom doe je dit werk?’ vroeg een gast, terwijl Sharella haar masseerde. “Ze had een dochter met leukemie en het kwartje viel: er is nóg een reden dat ik massagevrijwilliger ben. Mijn jongste broer was bijna achttien toen hij leukemie kreeg. Op Curaçao konden ze niks meer voor hem doen, maar gelukkig kon hij in Venezuela terecht voor behandeling. Zowel daar als op het eiland steunden veel familieleden en vrienden ons. Volgens mijn broer hebben vooral de liefde en steun die hij om zich heen voelde hem gered. Met dit werk kan ik iets terugdoen als bedankje voor alle belangeloze steun die wij in het verleden kregen.”

Zuurstofmasker

Nu geeft Sharella maandelijks tafelmassages in het Huis en ziet ze hoezeer gasten dit waarderen. “We masseren niet alleen, maar geven ook steun en luisteren naar hun verhaal. Gezien worden in je pijn is zo belangrijk. Door mijn therapeutische achtergrond schrik ik ook niet van alle verhalen en emoties die loskomen. Ontspanning, even tijd nemen voor jezelf en voelen wat er zich in je lijf afspeelt, is zo noodzakelijk. Het is net als de veiligheidsinstructie in het vliegtuig: om je kind te helpen moet je eerst zelf je zuurstofmasker opzetten. Zo werkt het in het Huis ook: om sterk te kunnen blijven voor je kind moet je zelf overeind blijven. Als massagetherapeut help ik een beetje daarbij. Bij elk verhaal dat ik hoor, ben ik dankbaar dat mijn kinderen gezond zijn, dat mijn broertje toen genezen is en dat ik dit mag doen.”